Hoe overleef je de zelfdoding van je partner?

Augustus 2011 kwam ik voor die uitdaging te staan. Ik heb het overleefd en dat is absoluut niet vanzelf gegaan. Wil je weten wat jij kunt doen om de zelfdoding van je partner te overleven?

Download dan het eBook ‘Je partner is overleden door zelfdoding. Hoe overleef jij dat?’ Hierin geef ik 3 waardevolle tips waar je gelijk mee aan de slag kan. Tipje van de sluier: een tip gaat over schuldgevoel.

Waarom dit eBook?

Men zegt ‘Tijd heelt alle wonden’. Meemaken dan je partner overlijdt door zelfdoding slaat een diepe, diepe wond. Laat je het helen van die wond alleen aan de tijd over dan zou dat wel eens heel lang kunnen duren en een onnodige lange pijnlijke weg worden.

Ik wil je met dit eBook de mogelijkheden aanreiken om de tijd effectief te gebruiken en de weg korter te maken. Ook al is de wond straks mooi geheeld er zal altijd een litteken blijven wat van tijd tot tijd gevoelig zal zijn. Ik zie dat als een ereteken van onze liefde.

Wat motiveert mij?

Ik kan me nog heel goed het moment herinneren, waar ik was en met wie, waarop ik hoorde dat mijn man zichzelf van het leven beroofd had. En ik weet ook nog heel goed dat ik in datzelfde moment me realiseerde dat als ik niet heel bewust zou omgaan met het rouwen om dit verlies en het verwerken van deze schokkende ervaring, ik daar de rest van mijn leven last van zou blijven houden. Dat dit proces niet altijd even makkelijk is geweest zal jij als geen ander kunnen begrijpen. Zoals ik ook jou als geen ander kan begrijpen. Wij zitten in hetzelfde schuitje en een ding weet ik zeker; nabestaanden van zelfdoding vinden herkenning bij elkaar.

Mijn ervaring als therapeut hebben mijzelf geholpen en mijn opleiding als coach hebben mijn nog meer verdieping gegeven. Ik wil dit graag met je delen. Dit eBook is een begin.