Als je partner overleden is, hoe snel ga je dan weer aan het werk?

Gepubliceerd op 19 september 2017 om 12:39

“Wanneer jij wilt”, zeggen rouwdeskundigen. In diverse COA’s is rouwverlof inmiddels opgenomen maar ondernemers in MKB en ZZP-ers kunnen zich dat vaak niet permitteren. Ik in ieder geval niet toen mijn man, nu 6 jaar geleden, overleed. Een week, tot aan de uitvaart, daarna nog 1 week en toen moest ik echt weer aan de slag of ik er nou klaar voor was of niet.

Ik herinnerde me dat ik een paar jaar eerder, bij een NLP-weekend van Lucas Derks, een oefening had gedaan met betrekking tot rouwen.

Het leven met de overledenen kent heel veel herinneringen. Wanneer het verlies verwerkt is, dan staan de mooie herinneringen op de voorgrond zonder dat daar verdriet over de moeilijke bij ervaren wordt. De betreffende oefening stimuleert dat (rouw)proces.

Gelukkig kon ik die oefening nog achterhalen en zelf doen. Dankzij, onder andere, deze oefening voelde ik me sterker en beter instaat te functioneren zo kort na het verlies.

Ben je nieuwsgierig naar deze oefening en wat het voor jou zou kunnen doen, zelfs als het al langer geleden is? Neem dan gerust contact met me op.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.